full screen background image
Search
  1. ACASĂ
  2. /
  3. Comunicat de presă DRDP Iași – 17 Aprilie 2018: DRDP...

Comunicat de presă DRDP Iași – 17 Aprilie 2018: DRDP Iași a demarat lucrările de reabilitare a carosabilului la Vama Albița

COMUNICAT DE PRESĂ
17 aprilie 2018
DRDP Iași a demarat lucrările de reabilitare a carosabilului la Vama Albița
Cel mai solicitat punct vamal de la granița României cu Republica Moldova va beneficia de reabilitarea carosabilului, în anul Centenarului Marii Uniri. Lucrările vor fi efectuate de echipele DRDP Iași, în baza unui protocol încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, în administrarea căreia se află suprafața de drum supusă reabilitării.
Potrivit protocolului semnat luni, 16 aprilie 2018, DGRFP Iași, în calitate de administrator, „transmite spre folosință, cu titlu gratuit”, CNAIR, o suprafață de 50.142 mp drum, proprietate publică a statului, situată pe raza comunei Drânceni (localitatea Râșești, județul Vaslui), aferentă Biroului Vamal de Frontieră Albița, „pentru asigurarea stării de viabilitate a părții carosabile în vederea desfășurării circulației în condiții de siguranță și asigurarea legăturii cu Republica, până la frontiera cu aceasta”.
Protocolul a intrat în vigoare de la data semnării și este valabil până la 31 decembrie 2018, perioadă până la care CNAIR se angajează să întreprindă toate demersurile privind reabilitarea părții carosabile aferente punctului vamal. „Este o veste bună pentru noi, în anul Centenarului, că s-a găsit soluția pentru reabilitarea acestei porțiuni de drum, aflată într-o stare avansată de degradare. Anticipând intenția autorităților centrale de semnare a acestui protocol, echipele noastre au făcut deja prospecțiunile și măsurătorile necesare în teren încă de zilele trecute, astfel că începând de astăzi, 17 aprilie, ne putem apuca deja de lucru. Avem acolo utilaje și echipe de specialiști, care vor începe lucrările pregătitoare, organizare de șantier, frezare, decapare, după care vor urma corecții de pantă, turnări de covor asfaltic și marcajele aferente”, a detaliat Ovidiu Mugurel LAICU, directorul general regional al DRDP Iași.
Costul lucrărilor a fost estimat la aproximativ 4 milioane lei, suprafața în lucru fiind echivalentul asfaltării a peste 7 km de drum național. În ceea ce privește finalizarea lucrărilor, deși termenul prevăzut în protocol este 31 decembrie 2018, DRDP Iași estimează că acestea nu vor dura mai mult de o lună. „Acest lucru este posibil prin prisma faptului că lucrările vor fi efectuate în totalitate în sistem de regie, cu material produs la stația noastră de preparare a mixturilor asfaltice de la Vaslui, cu utilajele și echipele proprii”, a subliniat Ovidiu Mugurel LAICU.

Descărcare fișiere

Fișier Dimensiune fișier Descărcări
jpg 2018-04-17-Albita 1 213 KB 222
jpg 2018-04-17-Albita 2 280 KB 217
jpg 2018-04-17-Albita 3 226 KB 213


Înapoi