full screen background image
Search
  1. ACASĂ
  2. /
  3. Solicitare eliberare AST

Solicitare eliberare AST

Autorizația specială de transport (AST) se eliberează în baza unei cereri completate de transportator sau de beneficiarul transportului, pentru circulația autovehiculelor a căror mase și/sau dimensiuni depășesc limitele prevăzute în anexele nr. 2 și 3 la OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare (OG nr. 7/2010).

Formularul de cerere precum și instrucțiunile de completare pot fi descărcate de mai jos.

În funcție de depășirile înregistrate de transportul în cauză, cererile pot fi transmise la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași sau la Secțiile de Drumuri Naționale din subordine, conform limitelor de competențe stabilite pentru acestea prin Normele aprobate prin ordinul MTI nr. 356/2010.

AST se eliberează cu plata prealabilă a tarifelor suplimentare pentru depășirea maselor și/sau dimensiunilor maxime admise, prevăzute de legislația în vigoare.

AST trebuie să se afle la bordul vehiculului, în original, pe toată desfășurarea transportului.

În cazul AST eliberate de DRDP Iași, plata contravalorii tarifelor suplimentare se poate face la casieria unității sau în contul RO08RNCB0175008094080002.

Programul de eliberare al Autorizațiilor Speciale de Transport în cadrul DRDP Iași și SDN-urilor  din subordine este de luni până vineri în intervalul orar 7:30 – 15:30.

Descărcare fișiere

Fișier Dimensiune fișier Descărcări
xls Solicitare eliberare AST Permanenta 23 KB 966
xls Solicitare eliberare AST Temporara 55 KB 1532


Înapoi