full screen background image
Search
  1. ACASĂ
  2. /
  3. DRDP Iași continuă campania „Noi curățăm, tu păstrează!”

DRDP Iași continuă campania „Noi curățăm, tu păstrează!”

CNAIR, prin DRDP Iași, continuă campania „Noi curățăm, tu păstrează!”, lansată la nivel național, în scopul conștientizării problemelor de mediu, dar și a sensibilizării conducătorilor auto cu privire la păstrarea curățeniei pe drumurile naționale.

În acest fel, CNAIR face apel în primul rând la spiritul civic al cetățenilor, pentru a nu mai depozita deșeuri pe marginea drumurilor publice și în spațiile de servicii special destinate conducătorilor auto.

Campania de igienizare a zonei drumurilor naționale și a parcărilor „Noi curățăm, tu păstrează!”, demarată de CNAIR la începutul lunii martie a.c., este în plină desfășurare, la nivelul întregii țări.

Zilnic, Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri întreprind acțiuni de curățenie pe toate sectoarele de drumuri avute în administrare.

De la începutul campaniei, la nivelul întregii țări, au fost strânse aproximativ 550 tone deșeuri din zona drumurilor naționale și a parcărilor.

Mai trebuie subliniat faptul că aruncarea deșeurilor pe marginea drumurilor naționale necesită eforturi suplimentare din partea CNAIR, constând în mobilizare de logistică și personal uman, cheltuieli financiare, care ar putea fi direcționate mai eficient spre lucrări de întreținere curentă, precum reparații izolate la nivelul părții carosabile, montare de parapete și indicatoare rutiere, completări de acostamente sau cosirea vegetației din zona de drum.

Doar la nivelul DRDP Iași, în anul 2019 au fost colectați 2.350 mc de deșeuri, operațiunile însumând cheltuieli totale de peste 810.000 lei.

Reamintim, potrivit Ordonanței 16/2020, aruncarea de deșeuri pe marginea drumurilor publice se sancționează cu amenzi de până la 6.000 LEI!

#noicuratamtupastreazaÎnapoi