full screen background image
Search
  1. ACASĂ
  2. /
  3. Studenții constructori, în practică la DRDP Iași

Studenții constructori, în practică la DRDP Iași

Studenții de la Facultatea de Construcții și Instalații a Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași efectuează în aceste zile stagiul de practică la DRDP Iași. Este vorba despre un grup de 23 de viitori constructori, coordonați de dr. ing. Gheorghiță Boacă, șef lucrări în cadrul universității ieșene, care au astfel ocazia de a asista la lucrările executate pe șantierele deschise la obiectivele de investiții din zona Moldovei.

Astăzi, 07 iulie, studenții au fost prezenți la podul peste Siret de la Șcheia (DN 28, județul Iași), unde sunt în plină desfășurare lucrări de armare a plăcii de suprabetonare, premergătoare lucrărilor de turnare a betonului (programate pentru sfârșitul acestei săptămâni, în funcție de condițiile meteo).

Studenții au vizitat apoi Obiectul 2 al Variantei Ocolitoare Bacău (sens giratoriu DN2, Bogdan Vodă – DN 15, Lilieci). Lucrarea se află într-un stadiu avansat, obiectivul urmând a fi dat în exploatare în următoarele săptămâni.

Itinerariul de astăzi al studenților mai cuprinde DN 11, Hârja, județul Bacău, unde se desfășoară ample lucrări de consolidare a versantului cu ziduri de sprijin și montare a plaselor de retenție, dar și alunecările de teren de pe DN 11 (Măgura, județul Bacău) sau DN 2N (Jitia, județul Vrancea), activate în urma precipitațiilor abundente din ultima perioadă și care reprezintă o reală provocare atât pentru participanții la trafic, cât și pentru drumari.

Mâine, 08 iulie, studenții vor avea ocazia să viziteze amplele lucrări de la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, dar și șantierele deschise pe variantele ocolitoare Tecuci și Bârlad.

Menționăm că stagiul de practică al studenților constructori la DRDP Iași este deja o tradiție, anul trecut fiind încheiat chiar un protocol la nivel național între CNAIR și Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași. Transportul studenților la obiectivele de infrastructură din administrarea DRDP Iași este asigurat cu un autocar pus la dispoziție de Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”.Înapoi